OXALIS 2025 / 2026

52 Káva (6)80535 India Riverdale 210 g 0,5 kg Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní. V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídové ořechy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká. (6)80581 Kenya AA Berco NEW 210 g 0,5 kg Berco Estate se nachází v oblasti Nyeri v Keni v nadmořské výšce 1800 m. Farmář David Kamau zde pěstuje odrůdy SL-28 a SL-34, které jsou známé jasným ovocným charakterem. Káva se zpracovává promytou metodou, která podtrhuje její čistotu a komplexní chuť. „AA“ označuje největší a nejkvalitněji tříděná zrna z Berco Estate. Ve vůni i chuti objevíte černý čaj, karambolu a granátové jablko. Acidita je živá, tělo bohaté. (6)80212 Columbia Excelso Huila 210 g 0,5 kg Káva Excelso má menší zrno než káva Supremo. Pochází z departmentu Antioquia. Jedná se o hornatou oblast, kde se káva pěstuje ve výšce 1500 - 2000 m n. m. V chuti lze nalézt kakaové boby s oříškovou a ovocnou notou. Acidita živá, tělo bohaté. (6)80569 Costa Rica Marvin Barrantes 210 g 0,5 kg Káva pochází z farmy „Reina Elizabeth“ ve West Valley na Kostarice, kde se pěstuje v nadmořské výšce 1450-1550 m n. m. Kávová zrna se sbírají ručně a po promytí se suší sluncem 12 dní na afrických lůžkách. Před tříděním a loupáním ještě 2 měsíce odpočívají v pergamenu. Odrůda: Sarchimor. Proces: Black honey. Charakteristika: Čokoláda, limetka, granátové jablko. Acidita živá a tělo bohaté. (6)80587 Mexico Chiapas BIO NEW 210 g 0,5 kg Tato káva pochází z hornatého regionu La Concordia v mexickém státě Chiapas (1100–1700 m n. m.). Je produktem kooperativy CAFÉCO (Cafetalero de La Concordia), která sdružuje 540 drobných farmářů. Kooperativa je zaměřena na udržitelnost, šetrnost k přírodě, zdraví lidí. Vyžaduje důkladné proškolení pěstitelů. Zároveň důsledně dbá na to, aby veškerá káva byla produkována v souladu s pravidly ekologického (bio) zemědělství. Ve vůni i chuti objevíte kakao, arašídové máslo a zelené jablko. Acidita je jemná, tělo sametové. (6)80216 Peru SHB BIO 210 g 0,5 kg V regionech Chanchamayo a Cuzco se pěstuje největší množství bio kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter, který ale nepřebíjí ostatní typické chuťové rysy peruánské kávy: delikátní tělo, vinnou aciditu, čistou a sladkou dochuť. (6)80583 Nicaragua SHG EP Las Mimosas NEW 210 g 0,5 kg Nikaragua je největší zemí Střední Ameriky. Je zemí velmi neklidnou - v posledních desetiletích čelila politické nestabilitě, občanské válce i vážným přírodním katastrofám. Je známá četností jezer a sopek, zároveň i dlouhou tradicí kávové kultury. Káva Las Mimosas se pěstuje ve vysoké nadmořské výšce (1 200–1 500 m n. m.). Pod označením SHB EP se skrývá informace, že je pečlivě ručně tříděna podle evropských standardů. V chuti můžete objevit mléčnou čokoládu, růžový grapefruit a piniové semínko. Acidita je jemná, tělo sametové. zrnková káva

RkJQdWJsaXNoZXIy MTI4NDE0