Zboží na prodejně za 45 minut

Doprava zdarma při nákupu nad 700 Kč

Garance vrácení peněz

Tereza Kocfeldová+420 577 127 123PO - PÁ: 7:30 - 16:00 h
00 Kč

V košíku zatím nic není

Způsoby doručení

  • Na výdejní místo od 69 Kč
  • Na adresu od 89 Kč

Do dopravy ZDARMA zbývá ještě 700 Kč

Zobrazit košík
Tereza Kocfeldová+420 577 127 123PO - PÁ: 7:30 - 16:00 h

Zajímá Vás bílý čaj? Zajímá Vás, proč je tak výjimečný? Chcete vědět, jak se vyrábí? Vydejte se s námi po jeho stopách…

Blog

Bílý čaj, speciální čaj

Čaj, který bude hýčkat Vaše chuťové buňky. Díky omezené době sklizně a časově náročné výrobě se řadí tento delikátní nápoj mezi raritní čajové druhy.

Mnohé z nich patří do kategorie velmi ceněných císařských čajů, jejichž konzumace byla výsadou pouze několika málo vyvolených u čínského dvora. Chuť bílého čaje je jemná a lehce nasládlá. Bílý čaj je velmi bohatý na antioxidanty.

Proč se říká bílému čaji bílý?

Bílý čaj svůj název získal kvůli jemnému bílému chmýří, které pokrývá ještě nerozvinuté čajové pupeny.

Jak se získává bílý čaj?

Bílý čaj se sklízí na začátku jara, jen velmi omezenou dobu a to pouze za příznivého počasí. Pro bílý čaj jsou vhodné jen mladé čajové pupeny, někdy se dvěma přilehlými lístky, které jsou sbírány ručně. Pečlivý výběr čajových pupenů dělá z bílého čaje opravdový skvost mezi čaji.
Proces výroby bílého čaje se skládá ze dvou kroků. Čajové lístky se nechají zavadnout a poté se vysušují za nízké teploty. Na rozdíl od výroby jiných čajů se čajové lístky pro bílý čaj nesvinují. Nechají se jen lehce zoxidovat.

Bílý čaj a jeho účinky

Bílý čaj při pravidelném popíjení snižuje krevní tlak, redukuje stres a působí preventivně proti rakovině.