Zboží na prodejně za 45 minut

Doprava zdarma při nákupu nad 700 Kč

Garance vrácení peněz

Tereza Kocfeldová+420 577 127 123PO - PÁ: 7:30 - 16:00 h
00 Kč

V košíku zatím nic není

Způsoby doručení

  • Na výdejní místo od 69 Kč
  • Na adresu od 89 Kč

Do dopravy ZDARMA zbývá ještě 700 Kč

Zobrazit košík
Tereza Kocfeldová+420 577 127 123PO - PÁ: 7:30 - 16:00 h

Zajímá Vás žlutý čaj? Vydejte se s námi na cestu po jeho stopách.

Blog

Co je to žlutý čaj?

Žlutý čaj je vzácnou čínskou specialitou. Jak už samotný název napovídá, žlutý čaj je opravdu žlutý až zlatý a to platí jak pro čajové lístky, tak pro samotný nálev.

Výroba žlutého čaje připomíná výrobu čaje zeleného. Čajové lístky se suší na velkých pánvích. Čajové lístky se zakryjí lněnou látkou a nechávají fermentovat po dobu sedmi dnů. Rozpadem chlorofylu lístky zežloutnou a získají velmi zajímavou a specifickou chuť s medově nasládnou vůní. Nakonec se čaj praží. Žlutý čaj je vždy celolistový, což znamená, že čajové lístky se nedrtí ani neřežou.

Žlutý čaj a jeho účinky

Žlutý čaj má podobné účinky jako zelený čaj, Má příznivý vliv na naše zdraví. Obsahuje velké množství antioxidantů, které mimo jiné zpomalují stárnutí organismu, slouží jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám, diabetu atd.

Příprava žlutého čaje?

Na jeden šálek čaje (1,5dcl) náleží jedna čajová lžička. Žlutý čaj se zalévá vodou o teplotě okolo 80 stupňů a louhuje se 3 minuty. Ze žlutého čaje je možné připravit více nálevů.